Ik ben gekomen bij PsyToBe omdat ik na een CVA cognitieve problemen kreeg. Ik had moeite met geheugen, woorden vinden, concentratie, dingen plannen enzovoort.

Ook had ik last van stemmingsproblemen en was ik eigenlijk bang. Dit had veel invloed op de thuissituatie, mijn werk viel weg en mijn hele leven stond op zijn kop.

Ik ben met gesprekken begonnen bij Rob Ruimschotel. Dat was niet makkelijk maar maakte wel veel duidelijk. Ik kreeg medicijnen voorgeschreven en opdrachten om thuis te oefenen en te doen. Dat ging redelijk de goede kant op en toen werd me aangeboden om aan een groep deel te nemen. Daar zag ik erg tegenop. De groep was speciaal bedoeld voor mensen met cognitieve problemen. We kregen daar training en huiswerk om thuis mee aan de slag te gaan om de problemen te verhelpen waar ik tegenaan liep. Dit was niet van de een op de andere dag over, het was een heel traject. Het was hard werken maar t was fijn om met gelijkgestemde mensen in de groep te zitten die vergelijkbare problemen hadden. In deze groep ondersteunen we elkaar, we respecteren elkaar en luisteren goed. Je moet het wel zelf doen maar t helpt wel om handvatten aangereikt te krijgen. En daar heb ik ook wat mee gedaan. In die periode is het zo goed gegaan dat ik inmiddels medicatie aan het afbouwen ben en ik me weer mezelf voel. Ik voel me heel veilig in deze groep en bij PsyToBe. Voor mij is dit gewoon een goede zet geweest, ik heb weer een positieve kijk op het leven. Ik heb heel veel steun gehad en het gevoel dat ik t weer op eigen kracht kan. 

Metroplein 50
3083 BB Rotterdam

010 - 4106200
010 - 4800285
secretariaat@psytobe.nl

naar boven