Hieronder vindt u informatie over het doel van de Ouderengroep en hoe de behandeling eruit ziet.

Doel van de ouderengroep

De groepsbehandeling die u gaat volgen is gericht op het verhogen van uw kwaliteit van leven. De groep is eerder gericht op het aanvaarden van wie u nu bent dan op het bereiken van grote veranderingen. Daarnaast krijgt u meer zicht op welke acties u wel en niet helpen om een goede kwaliteit van leven te hebben. Ook wordt u zich meer bewust van uw kwaliteiten en hoe u deze in kan zetten.

Hoe ziet de behandeling eruit? 

De bijeenkomsten vinden om de week plaats gedurende anderhalf uur. De groepsgesprekken worden onderbroken door een koffiepauze. Er zijn maximaal 6 groepsleden en sfeer is informeel. Er is ruimte om te bespreken wat u nu bezighoudt en ruimte om te praten over uw levensgeschiedenis. De groep is vooral gericht op wie u nu bent, als mens gevormd door uw tijd en uw geschiedenis. Respect voor wie u bent en voor hoe u geleefd heeft is een van de kernwaarden van deze groep. Uw kwaliteiten en alle zaken die het leven aangenaam maken staan centraal.

Het voordeel van het werken in groepen is dat u van en met elkaar kunt leren, elkaar kunt steunen, samen kunt lachen. Vanzelfsprekend vinden de gesprekken plaats binnen een veilige groep. Vertrouwen en aandacht staan centraal.

Metroplein 50
3083 BB Rotterdam

010 - 4106200
010 - 4800285
secretariaat@psytobe.nl

naar boven